ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Το Σχολειάκι μας»

Το "Σχολειάκι μας" δημιουργήθηκε αρχικά για να εξυπηρέτηση την άνετη ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική, απαλλάσοντάς τα από το καθημερινό, απογευματινό, ατελείωτο, διάβασμα στο σπίτι. Η εκτίμηση του κόσμου στο αποτέλεσμα, μας έκανε να το συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αγάπη και επιτυχία.

Ποιοι είμαστε:

«To σχολειάκι μας», αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα που έγινε πράξη εξαιτίας της διαχρονικής αγάπης μας για τα παιδιά και τον άνθρωπο.  Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα καθημερινής μελέτης για παιδιά του δημοτικού, που επιβλέπονται από ειδικούς καθηγητές και δασκάλους, καθημερινά, για δύο ώρες. Έτσι μετά τη δίωρη καθημερινή μελέτη στο «Σχολειάκι μας» τελειώνουμε με το διάβασμα και τα παιδιά είναι ελεύθερα για άλλες δημιουργικές και μαθητικές δραστηριότητες..

Μαθησιακοί στόχοι:

  • Να διασφαλίσουμε στο μέγιστοβαθμό ανά παιδί την κατανόηση του μηχανισμού κριτικής σκέψης
  • Να εμφυσήσουμε σε κάθε παιδί την αγάπη για την μάθηση και το διάβασμα.
  • Να διατηρούμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για κάθε παιδί την κατανόηση των μαθημάτων.

Απόλαυσε τα παιδιά

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!

Επικοινωνία καθημερινά 17:30-20:30

  • Αρτέμωνος 15, Αγ. Παρασκευή
  • 210 6082451

Παιδαγωγικοί στόχοι:

  • Να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά
  • Να διαφυλάξουμε τη σχέση γονέων παιδιών, μια που ο ρόλος του γονέα πρέπει σαφώς να διαχωρίζεται από αυτόν του δασκάλου. Συνεπώς ακόμη κι αν ο γονέας είναι εκπαιδευτικός, δεν αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο εκπαιδευτικά, για το διάβασμα του παιδιού.
  • Να εκπαιδεύσουμε σταδιακά τα παιδιά να διαβάζουν μόνα τους, για να χρειάζονται τη μικρότερη δυνατή βοήθεια στο γυμνάσιο.

Οικονομικοί στόχοι:

Να έχουμε βέλτιστο αποτέλεσμα, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Άλλα οφέλη:

Σε όσα παιδιά λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα προσφέρεται η δυνατότητα να κάνουν μια φορά την εβδομάδα μουσική, έχοντας 30% έκπτωση στα δίδακτρα του ωδείου ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ.

Παιδί έγκαιρα διαβασμένο = παιδί ευτυχισμένο!