Η φιλοσοφία μας

Λίγα λόγια για τη φιλοσοφία μας

Το Κέντρο Μουσικών Σπουδών «ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ» συμμετέχει ενεργά στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ, από το 1999 μέσα από ωδειακές σπουδές αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Κράτος, ή από ειδικά προγράμματα διαμορφωμένα για κάθε ηλικία.

Από τότε έως σήμερα, με μοναδικό σκοπό την προσφορά γνώσεων μέσα από ποιοτικές, πρωτοποριακές και καινοτόμες διαδικασίες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά και με πάθος προς όφελος του σημερινού σπουδαστή που αποβλέπει στον επαγγελματισμό ή στην ψυχαγωγία του.

Το Κέντρο Μουσικών Σπουδών «ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ», με απόλυτα καταρτισμένους, ενημερωμένους και έμπειρους καθηγητές, διαθέτοντας σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ειδικά διαμορφωμένες ευχάριστες και φιλικές αίθουσες, και το κυριότερο από όλα, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητα του κάθε σπουδαστή (οπτικός, ακουστικός τύπος, κ.ά), ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια υψηλά standards στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.
Επιπλέον η συνεργασία Καθηγητή, Σπουδαστή, Οικογένειας είναι κάτι στο οποίο πιστεύουμε και το επιδιώκουμε, έτσι ώστε να λύνουμε ή να βελτιώνουμε θέματα που πιθανόν να παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από τις πρώτες μέρες κάθε σχολικής χρονιάς, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τους καθηγητές μας αλλά και τον διευθυντή, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για τα ξεχωριστά αντικείμενα αλλά και για οποιοδήποτε άλλο σημαντικό θέμα.

Την ταυτότητά μας συνθέτουν ο επαγγελματισμός, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση με σεβασμό στη διαφορετικότητα, η επιμονή μας στην ποιότητα δίχως συμβιβασμούς, τα αυστηρά κριτήρια επιλογής των συνεργατών μας, και η καλύτερη δυνατή σχέση κόστους-ποιότητας.

Προγράμματα σπουδών

Η καλύτερη, πληρέστερη και ανθρωποκεντρικότερη εκπαίδευση είναι πλέον απαίτηση όλων. Άλλωστε πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, η οποία σχετίζεται με την ψυχική ισορροπία των παιδιών μας, άρα και του κόσμου μας. 

Πολλοί γονείς διερωτούνται αν είναι απαραίτητη η μουσική παιδεία. Εμείς παραπέμπουμε σ΄ αυτές τις περιπτώσεις στην εκπαίδευση των αρχαίων ελλήνων, ελπίζοντας ότι κάτι κοινό μας έχει απομείνει. Επισημαίνουμε ότι η ουσία της αναγκαιότητας, της μουσικής εκπαίδευσης παραμένει η ίδια και σήμερα! Διότι η ουσία είναι η φροντίδα της ψυχής και όχι μόνο του πνεύματος και του σώματος, όπως σήμερα συμβαίνει συνήθως, λόγω του οξύ παραλογισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Και αυτό είναι διαχρονική παράμετρος για την εκπαίδευση του ανθρώπου. Είναι λοιπόν λογικό να παράγουμε προβληματικούς νέους όταν ουδέποτε ασχοληθήκαμε ουσιαστικά με την ψυχική τους υγεία. Πως μπορεί ένα παιδί ή ακόμη κι ένας ενήλικας να είναι ψυχικά υγιής όταν ασχολείται αποκλειστικά με ότι τον υποχρεώνουνε να κάνει (οι γονείς ή οι συνθήκες της ζωής του) αποκλείοντας κάθε μορφή διμηουργικής ψυχαγωγίας από την καθημερινότητά του,και έχοντας επιπλέον ως μοναδική διέξοδο τον πνευματικό ευνουχισμό των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, για τα παιδιά και την τηλεόραση για παιδιά και ενήλικες;

Αυτό λοιπόν που αλλάζει σήμερα σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα στη μουσική εκπαίδευση, είναι μόνο ο τρόπος, που εμείς προσαρμόζουμε στις σημερινές συνθήκες και όχι η αναγκαιότητά της. Την λογική αυτή εξ΄ άλλου αποδέχονται εδώ και χρόνια, όλες οι προηγμένες κοινωνικά και εκπαιδευτικά ευρωπαϊκές χώρες. 

Πάνω σ΄αυτό το σκεπτικό το Κέντρο Μουσικών Σπουδών «ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ», λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις των καιρών μας και την υψηλή ποιότητα, γνώσης που πρέπει να παρέχει ένα σύγχρονο και ενημερωμένο εκπαιδευτήριο, έχει δημιουργήσει μια σειρά προγραμμάτων για Παιδιά / Εφήβους και Ενήλικες, που καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις στους τομείς: Πιστοποιήσεις, Μουσική Τεχνολογία, Πανεπιστημιακά Μαθήματα, Προετοιμασία πανελλαδικών εξετάσεων.