Βρίσκεστε εδώ: Προγράμματα Σπουδών /

Η καλύτερη, πληρέστερη και ανθρωποκεντρικότερη εκπαίδευση είναι πλέον απαίτηση όλων. Άλλωστε πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, η οποία σχετίζεται με την ψυχική ισορροπία των παιδιών μας, άρα και του κόσμου μας.

Πολλοί γονείς διερωτούνται αν είναι απαραίτητη η μουσική παιδεία. Εμείς παραπέμπουμε σ΄ αυτές τις περιπτώσεις στην εκπαίδευση των αρχαίων ελλήνων, ελπίζοντας ότι κάτι κοινό μας έχει απομείνει. Επισημαίνουμε ότι  η ουσία της αναγκαιότητας, της μουσικής εκπαίδευσης παραμένει η ίδια και σήμερα! Διότι η ουσία είναι η φροντίδα της ψυχής και όχι μόνο του πνεύματος και του σώματος, όπως σήμερα συμβαίνει συνήθως, λόγω του οξύ παραλογισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Και αυτό είναι διαχρονική παράμετρος για την εκπαίδευση του ανθρώπου. Είναι λοιπόν λογικό να παράγουμε προβληματικούς νέους όταν ουδέποτε ασχοληθήκαμε ουσιαστικά με την ψυχική τους υγεία. Πως μπορεί ένα παιδί ή ακόμη κι ένας ενήλικας να είναι ψυχικά υγιής όταν ασχολείται αποκλειστικά με ότι τον υποχρεώνουνε να κάνει (οι γονείς ή οι συνθήκες της ζωής του) αποκλείοντας κάθε μορφή δημιουργικής ψυχαγωγίας από την καθημερινότητά του, και έχοντας επιπλέον ως μοναδική διέξοδο τον πνευματικό ευνουχισμό των ηλεκτρονικών  παιχνιδιών, για τα παιδιά και την τηλεόραση για παιδιά και ενήλικες.

Αυτό λοιπόν που αλλάζει σήμερα σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα στη μουσική εκπαίδευση, είναι μόνο ο τρόπος,  που εμείς προσαρμόζουμε στις σημερινές συνθήκες και όχι η αναγκαιότητά της. Την λογική αυτή  εξ΄ άλλου αποδέχονται εδώ και χρόνια, όλες οι προηγμένες κοινωνικά και εκπαιδευτικά  ευρωπαϊκές χώρες.

Πάνω σ΄αυτό το σκεπτικό τα Κέντρα Mουσικών Σπουδών "ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ", λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις των καιρών μας και την υψηλή ποιότητα, γνώσης που πρέπει να παρέχει ένα σύγχρονο και ενημερωμένο εκπαιδευτήριο, έχουν δημιουργήσει μια σειρά προγραμμάτων για Παιδιά / Εφήβους και Ενήλικες, που καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις  στους τομείς:Ψυχαγωγία, Πιστοποιήσεις, Μουσική Τεχνολογία, Πανεπιστημιακά Μαθήματα, Προετοιμασία πανελλαδικών εξετάσεων.