Βρίσκεστε εδώ: Η φιλοσοφία μας /

Τα Κέντρα  Mουσικών Σπουδών "ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ" συμμετέχουν ενεργά στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ, από το 1999 μέσα από ωδειακές σπουδές αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Κράτος, ή από ειδικά προγράμματα  διαμορφωμένα για κάθε ηλικία.

Από τότε έως σήμερα, με μοναδικό σκοπό την ποιοτική,πρωτοποριακή, και καινοτόμα προσφορά γνώσεων, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά και με πάθος προς όφελος του σημερινού σπουδαστή που αποβλέπει στον επαγγελματισμό ή στην ψυχαγωγία του. Δεν ξεχνούμε ποτέ ότι το όργανο δεν αποτελεί στόχο αλλά το μέσον προσωπικής επαφής του παιδιού και του ενήλικα με την τέχνη της μουσικής. Συνεπώς αν ένα παιδί αμφιταλαντεύεται ή δυσκολεύεται να αποφασίσει, το βοηθούμε εμείς μέσα από συζητήσεις ή μέσω ραντεβού με παιδαγωγούς μας. Ούτως ή άλλως κριτήριο ενεργητικής επαφής με μουσικό όργανο δεν υπάρχει πριν από τα πρώτα μαθήματα. Συνεπώς αυτό που αλλάζει σε διαφορετικές ηλικίες είναι μόνο οι ακουστικές εμπειρίες. Ένα στοιχείο όμως ,το οποίο δεν μπορεί να αποτελεί από μόνο του κριτήριο επιλογής, μια που η ενεργητική επαφή παίζοντας, είναι τελείως διαφορετική από την παθητική της ακρόασης. Γι αυτό τα παιδιά πρέπει να αρχίζουν από οποιοδήποτε όργανο με τη βοήθεια γονέων ή μουσικοπαιδαγωγών, όσο το δυνατόν νωρίτερα, και οι γονείς να ξεπερνούν τους προβληματισμούς και τις αναστολές τους σχετικά με την ορθότητα της επιλογής του οργάνου.

Τα Κέντρα Mουσικών Σπουδών "ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ", με απόλυτα καταρτισμένους, ενημερωμένους και έμπειρους καθηγητές, διαθέτοντας σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ειδικά διαμορφωμένες ευχάριστες και φιλικές αίθουσες, και το κυριότερο από όλα, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητα του κάθε σπουδαστή (οπτικός, ακουστικός τύπος, κ.ά), ανταποκρίνονται άριστα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια υψηλά standards στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον η συνεργασία Καθηγητή, Σπουδαστή, Οικογένειας είναι κάτι στο οποίο πιστεύουμε και το επιδιώκουμε, έτσι ώστε να λύνουμε ή να βελτιώνουμε θέματα που πιθανόν να παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικάσίας. Από τις πρώτες μέρες κάθε σχολικής χρονιάς, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τους καθηγητές μας αλλά και τον διευθυντή, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για τα ξεχωριστά αντικείμενα  αλλά και για οποιοδήποτε άλλο σημαντικό θέμα.

Κεντρικός πυλώνας της φιλοσοφίας μας είναι η εκπαιδευτική μας ταυτότητα, η οποία έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια συνδυάζοντας την παιδαγωγική-ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με την επιστημονική-καλλιτεχνική γνώση και την βαθιά εμπειρία.www.youtube.com/watch     www.youtube.com/watch