ΩΔΕΙΟ ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ - Μοντέρνος Τομέας


α) Grup basic (Gb) για εφήβους ή ενήλικες σε γκρουπ  2-4 ατόμων ανά όργανο.
Διάρκεια : Ένα έτος.
Όργανα: ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο,drums. To πιάνο ή τα keybords λόγω της ιδιαιτερότητας του οργάνου, δεν προτείνονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Οι παιδαγωγικοί κανόνες ορίζουν ότι το ομαδικό μάθημα, κάτω από τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από τη σχολή, πολλαπλασιάζει τα κίνητρα και βοηθάει στο θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το πρόγραμμα οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν κατ΄ αρχήν το όργανο της αρεσκείας τους κάνοντας μάθημα με διακεκριμένους καθηγητές-παιδαγωγούς. Σε διάστημα ενός έτους θα μάθουν να παίζουν γνωστές μελωδίες και ρυθμικά grooves. Παράλληλα θα αρχίσουν την πρώτη τους επαφή με απλές τεχνικές σε κάθε όργανο.
Αυτό μπορεί να είναι για πολλούς το κίνητρο και η προετοιμασία για να συνεχίσουν την μουσική τους πορεία, πιο ενεργά, με την καθοδήγησή μας.    
Το μάθημα της θεωρίας στο πλαίσιο της σπουδής παρέχεται δωρεάν.
Στην τελική συναυλία όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να χαρούν παίζοντας μπροστά σε κοινό.

β) Band premium:
Έχεις ήδη τις βασικές γνώσεις και θες παίξεις σε grup; Μπορείς να το κάνεις τώρα υπό την καθοδήγηση καταξιωμένου καθηγητή, παίζοντας κάθε εβδομάδα γνωστά κομμάτια, διασκευασμένα για τις δυνατότητες των σπουδαστών. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται στην τελική συναυλία που διοργανώνουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, παρουσία κοινού, αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία.  

γ) Personal teens (Pert)
Έχεις στο μυαλό σου αργότερα μια καριέρα μουσικού ή προτιμάς απλώς ιδιαίτερο μαθήματα; Στο παρόν πρόγραμμα ως έφηβος έχεις τη δυνατότητα ατομικού μαθήματος με διακεκριμένο καθηγητή σε ώρες, ημέρες, και διάρκεια  που συμφωνούνται από κοινού. Τα χαρακτηριστικά του μαθήματος σ΄ αυτή την περίπτωση διαμορφώνονται με βάση τις ιδιαιτερότητες του μαθητή, με άρτια οργανωμένο τρόπο, για βέλτιστο αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει προετοιμασία ένταξης στο επαγγελματικό πρόγραμμα “PTP”
 
δ) Personal major (Perm)
Είσαι ενήλικας και επιθυμείς να μάθεις ένα μουσικό όργανο; Βρίσκεσαι στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους. Μια δημιουργική-ψυχαγωγική δραστηριότητα σου δίνει μια βαθιά ανάσα οξυγόνου από την πίεση  της καθημερινότητας. Σου παρέχει όμως ταυτόχρονα ποιοτική δουλεία, με τους καλύτερους καθηγητές σε ώρες και ημέρες που μπορείς, και βεβαίως στις καλύτερες τιμές.  
   
ε) Profi Top Prοgramm (PTP): Διάρκεια 2 έτη/ 4 τετράμηνα.
Θες να γίνεις ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας; Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί την κορωνίδα της εκπαίδευσης του μοντέρνου τμήματος και σε καθοδηγεί μεθοδικά προκειμένου να μπορέσεις να σταθείς με την απαραίτητη γνώση κι εμπειρία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Το πρόγραμμα είναι ομαδικό με ελάχιστο αριθμό τα τρία άτομα και μέγιστο τα οκτώ. Έχει διάρκεια τέσσερα τετράμηνα, είναι απολύτως οργανωμένο, και τελικά σου παρέχει τη δυνατότητα που ονειρεύτηκες. Έχει δύο κατευθύνσεις. Στη μία οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε μουσική pop,rock,metal,latin, και εισάγονται στη Jazz. Στην άλλη κατεύθυνση η εκπαίδευση είναι προσανατολισμένη στη Jazz.

Στην πρώτη κατεύθυνση μεταξύ άλλων διδάσκονται από απόλυτα καταρτησμένους καθηγητές τα ακόλουθα μαθήματα:
Τεχνική ανά όργανο. Chords-Scales-Rhythm-Sight reading-improvisation.
Ensemble-Styles
1ο τετράμηνο: Classic pop-rock-metal
2o τετράμηνο: Μodern pop-rock-metal
3o τετράμηνο: Blues-funk
4ο τετράμηνο: jazz oriented (jazz-latin-fussion)
Θεωρία-αρμονία
Ear training-transkription Ρυθμικό–αρμονικό.
Πρακτική ηχογράφησης: Πως θα μπορεί κάποιος να ηχογραφεί τον εαυτό του ή μια μπάντα.Χρήση προγαρμμάτων-ελεγχος παραμέτρων ηχογράφησης)
Business psychology

Στη δεύτερη κατεύθυνση μεταξύ άλλων διδάσκονται:
Ensemble, Αρμονία, Ear-training, Rythm-training, Ιστορία της Jazz. Το ατομικό μάθημα οργάνου είναι προεραιτικό.

Και στις δύο κατευθύνσεις συμμετέχουν σπουδαστές αποκλειστικά κατόπιν ακροάσεων από ομάδα καθηγητών.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος ο σπουδαστής αξιολογείται και τέλος πιστοποιείται για την επάρκεια της γνώσης του. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχεται και τίτλος σπουδής.