Σωκράτης Γεωργιάδης

Συνθέτης, πιανίστας και μουσικολόγος, ο Σωκράτης Γεωργιάδης είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, έργα συμφωνικής μουσικής, μουσική για πιάνο, φωνή και ποικίλους συνδυασμούς οργάνων και συνόλων μουσικής δωματίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

 

Επιχειρώντας μια πιο ολιστική προσέγγιση της μουσικής, ασχολείται ιδιαίτερα με τον συγκερασμό της δυτικοευρωπαϊκής συμφωνικής μουσικής παράδοσης με την jazz, τα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πολυμεσικών έργων που, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, συνδυάζουν τη μουσική με την εικόνα,  την κίνηση και τον λόγο, στοχεύοντας στην παραγωγή σύγχρονων αφηγήσεων στην υπηρεσία μιας πιο άμεσης και ουσιαστικής απόπειρας καλλιτεχνικής έκφρασης με αναφορά στο παρόν και τον άνθρωπο. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη σύνθεση, δραστηριοποιείται ως παραγωγός και ενορχηστρωτής, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε δισκογραφικές παραγωγές, αλλά και συνεργασίες με ορχηστικά, καθώς και μικρότερα οργανικά και φωνητικά σύνολα.

 

Ως πιανίστας εμφανίζεται από το 1989 είτε σε solo εμφανίσεις είτε σε συνεργασία με μουσικά σύνολα και σολίστες. Από το 1996 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και μουσική τεχνολογία ενώ παράλληλα ασχολείται με τη μουσικολογική έρευνα και τη συγγραφή πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού. Από το 2002 διδάσκει στο ωδείο ΗΧΟΜΟΡΦΕΣ