Ελίνα Μπουτιέρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μαθήτρια της διάσημης πιανίστα Ν. Μιχαηλίδου, ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου στο ωδείο «Ν. Σκαλκώτας» παίρνοντας δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α’ βραβείο. Κατόπιν έλαβε το πτυχίο αρμονίας με Άριστα στην τάξη του Ευάγ. Κοκκόρη.

Έγινε δεκτή στην Ecole Normale de Musique de Paris, απ’όπου απεφοίτησε με τα Diplome d’enseignement και το Diplome Superieur de Musique de Chambre της Σχολής.

Παράλληλα, μαθήτευσε κοντά στον S. Paulello στο δημόσιο conservatoire «G. Faure», λαμβάνοντας το ανώτατο δίπλωμα-πιάνου και μουσικής δωματίου-της Πόλης των Παρισίων με Α’ βραβείο και τα συγχαρητήρια της κριτικής επιτροπής.

Ανάμεσα στους καθηγητές της διακρίνονται οι D. Lively, J. Lagarde, N. Patarcec, Devy Erlih, Cristian Crenne, Δ. Σαρόγλου. Κατά την παραμονή της στη Γαλλία, δίδαξε σε  κρατικές σχολές και conservatoires.

Από νεαρότατη ήδη ηλικία, έχει ηχογραφήσει και εμφανισθεί  σε εκπομπές της ΕΡΤ. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ σε Γαλλία και Ελλάδα, ενώ έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με πολλούς συνθέτες και καλλιτέχνες . Είναι κάτοχος των Πτυχίων Αντίστιξης και Φούγκας με Άριστα. Διαμένει στην  Αθήνα όπου και διδάσκει στα ωδεία «Ηχομορφές» και «Φ. Νάκας».