Χριστίνα ΚολοβούΩς βιολοντσελίστα η Χριστίνα Κολοβού υπήρξε κορυφαία Β' στην Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ από το 1997 έως τον Ιούνιο του 2013 και τώρα είναι πλέον μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ.

Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής, χορωδιακού τραγουδιού και μουσικής δωματίου στην Ακαδημία Kodaly, στο Κέτσκεμετ της Ουγγαρίας, καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Kodaly.Ξεκίνησε τις σπουδές τσέλου με τον Δ. Γούζιο και πήρε το δίπλωμά της με τον Renato Ripo στο "Σύγχρονο Ωδείο", με "Άριστα παμψηφεί".

Έχει εμφανιστεί με το κουαρτέττο εγχόρδων "Sol", στην παρουσίαση του κοινού Ευρωπαϊκού νομίσματος στο Ζάππειο, στην παρουσίαση του προγράμματος της ΕΡΤ, σε εκδηλώσεις του Τρίτου Προγράμματος στο παλιό Πανεπιστήμιο, της "Βουλής των εφήβων" και του "Αθήνα 2004", καθώς και σε εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εντός και εκτός Ελλάδας. Το κουαρτέττο έχει παρουσιαστεί στην Πνύκα, κατά την επίσημη συνάντηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' με τον Αρχιεπίσκοπο , ενώ συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη Σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για τη υπογραφή της διεύρυνσης της Ε.Ε.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σύνολα κλασσικής και έντεχνης Ελληνικής μουσικής. Μεταξύ αυτών, τα "Έγχορδα Αθηνών", υπό την καθηγήτρια Ισμήνη Κάρτερ, με τα οποία έχει δώσει συναυλίες στο Ωδείο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Τρίτο Πρόγραμμα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το σύνολο "Μπουκουράνα", με έργα Μάνου Χατζιδάκη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα Χανιά και στα "Ερμουπόλεια". Έχει λάβει μέρος στο "Μουσικό Ιούλιο" στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και στο ανέβασμα της παράστασης "το τραγούδι του νεκρού αδελφού", του Μίκη Θεοδωράκη.

Έχει κάνει ηχογραφήσεις μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Επίσης επίσης απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής σχολής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.